google translate

miercuri, 30 ianuarie 2013

ADEVĂRATELE ŞTIRI : Vibraţii negative

Prioritate de Dreapta

Mare tevatură mare aseară, la Antena 3, cu "drapelul secuiesc". Chestiunea are o rezolvare simplă, şi s-ar elimina şi "drapelul" UE. Trebuie dată o lege ca pe faţadele instituţiilor publice (primării, şcoli, licee, universităţi, întreprinderi, prefecturi, consilii judeţene, secţii sau inspectorate de poliţie, unităţi militare, spitale, etc.), să fie instalat UN SINGUR suport de steag, pentru UN SINGUR steag, la intrarea principală sau pe faţada principală. Unde este posibil şi se doreşte, se mai admite UN SINGUR catarg în curtea clădirii sau lângă aceasta, şi/sau unul pe clădire (deasupra). Nu se admit motivaţii precum "aşa era clădirea proiectată de arhitect", "să rămână două (eventual duble) pentru simetrie", etc. Da, vechea simetrie, drapel RSR/drapel PCR, acum drapel RO/"drapel" UE. Suporturile duble şi cele în plus se vor preda cu proces verbal în vederea valorificării ca materiale recuperabile (topire). Cred că e inutil să mai precizez că în cele maxim trei puncte de la clădirea publică va fi arborat doar drapelul naţional al României.
 

Ori i se coace ceva lui Ponta, ori se regizează "opoziţia reală"

Numirea de două ori a lui Victor Viorel Ponta în postul de prim-ministru de către Traian Băsescu ar fi trebuit să surprindă. Cu atît mai mult cu cît a doua oară Ponta era şi doctor plagiator („dottore”). Bucuria useliştilor (ce barbarism!) a fost atît de mare, că nimeni nu s-a prea mirat.
  • Da' nominalizarea lui ca premier (tot de două ori) de către USL, n-ar trebui să surprindă ? USL a clonat o opoziţie mediatică la guvern (nu la USL !) pe sistem PRM ("nu susţinem guvernul PSD/Năstase, dar suntem aliaţi cu partidul PSD, pe care îl susţinem").

Ţineţi-mă că sparg FMI-ul

Cam asta a făcut şi Ruşanu. În loc să se revolte pentru chestiuni deja devenite istorice – pentru că, în principiu, are dreptate, o putea citi în zeci de texte despre privatizările dezavantajoase la care ne-a împins fie vreo forţă externă, fie interesele vreunei puteri interne, fie prostia pur şi simplu – ar putea să inventeze o minimă poziţie de rezistenţă în negocierile din aceste zile. Or, acest guvern megasusţinut, megaputernic politic pare paralizat în faţa FMI. Toate sînt de la sine înţelese: de la privatizările strategice şi managementul privat, pînă la liberalizări de preţuri.

Baconschi : PDL să facă "opoziţie puternică la USL", da' să-i susţină revizuirea şi regionalizarea

În actualele circumstanţe, când PDL pregăteşte un nou congres, singura garanţie strategică pentru ca partidul să-şi revină ţine de consolidarea profilului său doctrinar, ca partid popular. Fără această asumare, cu opoziţie puternică la USL şi poziţii clare pe marile teme de etapă (revizuirea Constituţiei, regionalizarea, direcţia pro-europeană, continuarea reformelor structurale şi oferta fiscală), PDL nu va mai putea fi “recunoscut” de propriul electorat, iar luptele interne, între diferite “grupări”, vor duce la slăbirea, posibil fatală, a întregii organizaţii.

Un fost membru CNA emite consideraţii politice despre "oportunitatea" închiderii OTV

O şansă diabolică a făcut ca, exact în perioada alegerilor, partidul-televizor să fie la apogeu, situaţia fiind asemănătoare cu a PRM-ului din 2000, cînd Vadim a fost propulsat pînă în turul 2 al alegerilor prezidenţiale. Stingerea PRM ar fi putut fi un model pe care să-l urmeze în mod natural şi PP-DD-ul (dezertările au început deja, chiar în direcţia voiculesciană).

Noua Republică, vechiul eurobăsism

Noua Republică are planuri ambiţioase, în direcţia înnoirii clasei politice, a opoziţiei parlamentare şi extraparlamentare, a făuririi de politici, proiecte şi programe necesare României, în consens cu evoluţiile din Uniunea Europeană.
  • Pun pariu că ori nu-i primesc conservatorii europeni, ori încercarea de afiliere la ECR e la mişto.

Ce se întâmplă la PP-DD ?

Noi am cerut - prin domnul deputat Comşa - ca Regelui Mihai să îi fie acordată o sumă lunară pentru înfiinţarea unui oficiu care să reprezinte România în cancelariile europene. Domnul prim-ministru ne-a asigurat că va analiza cu maximă seriozitate. A spus că suma nu este o problemă şi că va încerca să găsească fonduri.
  • După Ciohodaru, care a dat un comunicat anti gaze de şist, acum altul cu propunerea de activare a Clăpăugului. Comşa este un fost consilier al Casei Duda.

Jaf şi haos la privatizarea Distribuţiei Electrice a României (2004-2011)

Cei trei “investitori strategici” nu au făcut decât să exploateze la sânge societăţile pe care guvernanţii români le-au dat cu generozitate, s-au şters la dos cu prevederile contractelor de privatizare, au investit numai din banii luaţi din buzunarele românilor prin majorarea tarifelor, şi nu din propriul capital, au luat terenuri despre care statul român nu prea mai ştie nimic.
  • Şi ? Clauze de reziliere nu există, dacă nu s-au respectat contractele ?

O pupătură-n "cour" la Hollande (de la USL)

Consilierii generali ai Capitalei au aprobat, marţi, ca intersecţia dintre Bulevardul Libertăţii şi Calea 13 Septembrie din sectorul 5 să poarte denumirea de Piaţa Francofoniei, iniţiativa aparţinând Ministerului Afacerilor Externe.