google translate

joi, 24 ianuarie 2013

ADEVARATELE STIRI : "Ne fac legi şi ne pun biruri, ne vorbesc filosofie"

Război total împotriva României

Urmările acordului nedeclarat oficial, dar uşor sesizabil, Merkel-Putin se vrea o versiune actualizată a Pactului Hitler-Stalin. La fel ca în urmă cu 74 de ani, consecinţele le suportă tot românii. În acest context, un obscur scârţa-scârţa pe hârtie transnistreană şi-a permis să afirme că România ar trebui să dispară ca stat.[ ] Deşi „perla” xenofobului sună dezacordat, ea nu constituie decât ecoul deciziilor dictatorilor de la Bruxelles, care au decis că în 2013 se va realiza „distrugerea statelor naţionale şi transformarea Uniunii Europene într-o «federaţie de regiuni», astfel încât elitele naţionale să nu mai poată opune rezistenţă centrului decizional aflat undeva pe axa Bruxelles-Berlin”.

Suntem deja arvuniţi

În prezent, din România nu poate ieşi nicio moleculă de gaz, pentru că reţelele de interconectare, trei la număr (Isaccea-Negru Vodă, Medieşul Aurit şi Szeged-Arad), nu permit tehnic acest lucru. În viitorul apropiat, Szeged-Arad va fi gata şi pentru sensul dinspre România spre Vest şi va fi construită conducta Giurgiu-Ruse. Speranţe mari există şi pentru finalizarea Nabucco Vest. În aceste condiţii rămâne problema cui îi vinzi gazul afară pentru că intenţia OMV este clară: Europa trebuie să-şi reducă dependenţa de Rusia prin gazul convenţional din Marea Nordului şi cel din Marea Neagră.

Şi eu, care credeam că CSAŢ vedea în CFR Marfă un activ strategic...

"CFR Marfă a fost respins la privatizare pentru că se propunea privatizare cu strigare, ca la Oltchim. Ori, să vii să vrei să validezi cea mai riscantă variantă de privatizare pentru o companie de talia CFR Marfă mi s-a părut inadmisibil. Deci, CFR Marfă este o companie care poate fi privatizată, dar nu prin privatizare cu strigare. Eu o văd cu un investitor strategic, o mare companie feroviară europeană, va opera pe teritoriul României, o companie care să-i ridice valoare, pentru asta facem privatizare. La privatizare cu strigare pot să merg şi eu, şi dvs. si oricine vrea să facă un show televizat", a declarat Băsescu, la Palatul Cotroceni, întrebat cu privire la respingerea în CSAT a privatizării CFR Marfă.

Ukazul CNA : ce televiziuni sunt OBLIGAŢI să pună în grilă cabliştii

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a stabilit, marţi, prin vot, lista must carry, conform art. 82 din Legea audiovizualului şi Deciziei CNA nr. 72/2012. Potrivit CNA, lista televiziunilor obligatorii la retransmisie pentru firmele de cablu pentru acest an cuprinde programele Societăţii Române de Televiziune (TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR News şi studiourile teritoriale din Cluj, Craiova, Iaşi, Târgu-Mureş şi Timişoara), dar şi TV5, cu un program inclus obligatoriu în grilele operatorilor de cablu în baza unui acord internaţional între România şi Franţa. Totodată, pe lista menţionată mai figurează televiziuni private, selectate în ordinea indicelui anual de audienţă.

România nu va introduce o taxă pe tranzacţiile financiare (deocamdată)

"Continuăm să evaluăm potenţialul impact al introducerii unei taxe pe tranzacţiile financiare, conform intenţiei Comisiei Europene. Dar, în acest moment, nu este iminentă introducerea ei."

Încă o batjocură anti-identitară a lui Dan Alexe

Toate natiile est-europene (provinciale prin definitie, ca acolo traim, let’s face it, man) au pastrat aceasta relicva-tarã culturalã care e: “Poetul National“… E vorba sistematic de un versificator romantic (cam pe la sfarsitul sec. XIX), nefericit in dragoste, sarac in viata si nedreptatit, si de preferinta mort de o chestie astazi vindecabila, dar cu rezonante exotic-romantice: ftizie, tuberculoza (ma rog, e cam acelasi lucru, insa nu suna la fel)… eventual sifilis, ceea ce legenda nationala accepta acum, pentru ca introduce o nota de erotism indulgent-eroic…

Simbolic: Oltchim dat la faliment imediat după închiderea OTV

Nu ne apărăm interesele, nu ne apărăm avuțiile, nu ne apărăm resursele, nu ne apărăm copiii, nu ne apărăm țara, nu ne apărăm pe noi înșine. Nu are rost să ne așteptăm la altceva decît la înfrîngeri și umilințe.

UERSS și presa

Sovietul suprem al comisarilor de la Bruxelles are în vedere alinierea presei din ţările membre UE la “valorile ieuropene”. Alinierea se va face sub înţeleapta îndrumare a unor noi consilii de presă naţionale, independente şi profund ataşate nobilelor idealuri ieuropene. Independenţa şi ataşamentul consiliilor vor fi asigurate prin trecerea lor în subordinea directă a Comisiei Europene. Jubilaţi jurnalişti şi comanda la centru: alinierea ! “Consiliile de presă ar trebui să dispună de puteri reale de constrângere cum ar fi impunerea de amenzi, posibilitatea de a porunci redacţiilor să-şi ceară scuze în scris sau audiovizual, sau de a suspenda statutul jurnalistic.”

Instituţiile de presă din UE riscă să intre sub monitorizarea unor "agenţii independente"

Instituţiile de presă din întreaga Uniune Europeană riscă să intre sub monitorizarea unor agenţii independente. Acestea ar avea puterea de a investiga plângeri, de a da amenzi şi chiar de a concedia jurnalişti dacă aceştia nu acţionează responsabil. Acestea sunt câteva dintre concluziile raportului comandat de Comisia Europeană şi prezentat aseară. Dacă raportul va fi transpus în directivă, va exista un set de regulamente comune pentru toate cele 27 de state membre.